diumenge, 29 de març del 2009

Calendari del pagès- CP Es Vedrà

La revista Explora del CP Es Vedrà en el seu número 15, desembre de 2008, es va dedicar a un monogràfic sobre el calendari del pagès. Es tracta d'una activitat de centre a partir d'una activitat tradicional nostre en cada mes de l'any. Molt interessant.

En el seu bloc, Explora, hem descobert un document què ens permet llegir-la online, que també mostram aquí seguidament:



Projecte coordinat per Pere Planells i Carme Boscà.
Enhorabona!

Poesia d'autors eivissencs



A la plana web de Magteatre podeu trobar un recull de poesia d'autors eivissencs, entre d'altres , que escriuen en llengua catalana.




A més, també hi trobareu una secció de propostes didàctiques a partir de l'obra d'alguns autors.



Us recomanam molt que, si buscau treballar la poesia a l'aula a partir d'alguns dels nostres autors, mireu també aquest lloc.

diumenge, 1 de març del 2009

Dia de les Illes Balears

Avui és el Dia de les Illes Balears i ja que cau dins el calendari escolar, no és mala idea aprofitar la data per treballar la nostra cultura amb els alumnes.
I l'exemple que oferim ara és del CEIP Sa Graduada. El divendres 27 de febrer es va montar un esmorzar eivissenc. Es tractava que els alumnes menjassin productes típics nostres.
A més, per decorar el menjador els alumnes més grossos varen preparar murals sobre la nostra història i llengua. I els més petits també varen treballar a l'aula alguns aspectes de la nostra cultura.

I va anar molt bé. Aquí us posam unes fotos perquè vegeu com varen gaudir els alumnes de menjar productes ben eivissencs i tradicionals.


BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.

Carnestoltes

El Carnestoltes també pot tenir una aplicació educativa centrada en la nostra cultura. I us mostram l'exemple de l'activitat del CEIP Can Cantó.

A l'escola enguany han montat un Carnestoltes ben pluricultural, on cada cicle es va fer la disfressa corresponent a una cultura del món. Dins aquest marc, també hi va caber la cultura eivissenca, i els alumnes de segon cicle es varen vestir de pagesos. S'ha de remarcar que les disfresses es van treballar a classe. El jupetí dels nens està fet amb bosses de fems i els botons amb paper de plata. Les barretines són de paper i cartolina. Les tires dels vestits de les nenes són de paper.
I també varen aprofitar per ballar pagès. Aquí en teniu el vídeo.